Хонконг затваря училищата заради скок в броя на заразените с коронавирус

  • 10 юли 2020 12:28

  • 413
  • 0
Хонконг затваря училищата заради скок в броя на заразените с коронавирус
© Getty Images/Guliver

Службата по образованието в Хонконг обяви, че от понеделник спира занятията в училищата заради рязък скок в броя на заразените с коронавирус, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Повечето от училищата в азиатския финансов център са затворени още от февруари, като много от тях преминаха към обучение онлайн или преподаване чрез видеоконферентна връзка. Много от международните училища вече са в лятна ваканция.

Вчера хонконгските власти съобщиха за 42 нови случая на вируса, 34 от които са резултат от местно заразяване - втори пореден ден, в който се отчита ръст в броя на местно заразените. В някои от най-новите случаи инфектирани са ученици и родители, каза секретарят по образованието.

Китай съобщи за нови заразени с коронавирус

Заразените от края на януари досега са 1366, а седем от тях са починали.

Хонконгската полиция съобщи днес, че е арестувала седем души, "за помагачество" на мъж, който е заподозрян, че е намушкал с нож полицай по време на състоял се на 1 юли протест срещу новия закон за националната сигурност.

Задържани са петима мъже и две жени на възраст между 24 и 71 години. Те са заподозрени в оказване на помощ на предполагаемия нападател, включително с купуване на самолетен билет и организиране на превоза му до летището. Не изключваме възможността да има още арести, каза висш представител на силите на реда.

Хонконг разкри нови подробности за спорния китайски закон за националната сигурност

На 2 юли полицията задържа 24-годишен мъж на летището по подозрения, че е намушкал и ранил полицай по време на протест само часове преди влизането в сила на новия закон. След протестите на 1 юли бяха арестувани над 300 души. Срещу демонстрантите тогава бяха използвани водни оръдия и сълзотворен газ.

Задържаните за помагачество на заподозрения може да получат до 10 години затвор, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини