Индия съобщи за близо 20 000 нови случаи на зараза от коронавирус за денонощие, след като увеличи тестовете

  • 28 юни 2020 16:14

  • 721
  • 0
Индия съобщи за близо 20 000 нови случаи на зараза от коронавирус за денонощие, след като увеличи тестовете
© Getty Images/Guliver

Индия съобщи днес за най-голям скок - 19 906, в броя на заразените в рамките на денонощие, а няколко щати увеличиха броя на тестовете в опит да овладеят коронавируса, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Броят на заразените индийци в национален мащаб е 528 859, а починалите са 16 095.

Над 10 милиона души по света са заразените с COVID-19

В момента Индия е на четвърто място в света в класацията на най-засегнатите държави, след САЩ, Бразилия и Русия.

Вчера се били тествани общо 231 095 души, съобщи индийският съвет за медицински изследвания - над двойно повече от тестовете, извършвани в рамките на 24 часа преди месец.

Правителствата на Делхи (със статут на национална територия) и щатите Махаращра и Утар Прадеш обявиха, че през следващите седмици ще увеличат тестовете. Индийските градове се оформиха като огнища на коронавируса, а начело в списъка са Мумбай, Делхи и Ченай (бивш Мадрас). Сред най-тежко засегнатите са Махаращра и главният му град Мумбай.

Главният министър Удхав Такерай обяви днес, че частичната карантина ще продължи, но постепенно ще бъде облекчавана, за да има по-голяма икономическа активност. Бръснарниците и салоните за красота в щата започнаха да отварят от днес, но са въведени строги мерки за здравна безопасност.

От гражданите се иска да не се отдалечават на повече от 2 километра радиус от домовете си, съобщи говорител на полицията в Мумбай. Напускането на този район се позволява само на пътуващи до работните си места и при медицинска спешност. През последните дни скочи и броят на случаите в Бенгалуру.

От 5 юли в неделните дни няма да се позволява никаква дейност извън услуги и доставки от първа необходимост, съобщи правителството.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време: 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
721 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини