Индия отбелязва дневен ръст на новозаразените с коронавирус от почти 10 хиляди души

  • 05 юни 2020 11:18

  • 607
  • 1
Индия отбелязва дневен ръст на новозаразените с коронавирус от почти 10 хиляди души
© Getty Images

Индийското здравно министерство днес съобщи за рекорден ръст на случаите на новия коронавирус от повече от 9800 за последните 24 часа, предадоха БТА и Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Общият брой на регистрираните случаи на заразата досега е достигнал 226 770, с 6348 починали от болестта, от които 273 през последното денонощие. Министерството съобщава, че общият показател на оздравелите пациенти от Ковид-19 е близо 48 процента.

Наблюдава се ръст на новозаразените в селските райони след завръщането на стотици хиляди работници мигранти, които напускат градовете и по-малките градчета, след като са загубили работата си заради националната карантина.

Продължилата повече от два месеца карантина сега до голяма степен остава в сила във високорисковите райони, известни като ограничителни зони.

Правителството частично възстанови движението на влаковете и вътрешните полети, и позволи отварянето на магазините и предприятията.

Компаниите за електронна търговия започнаха да доставят стоки, включително смятани за несъществени, на места извън ограничителните зони.

Движението на метрото обаче е спряно, а училищата и университетите са затворени в цялата страна.

Индийският премиер Нарендра Моди междувременно обяви, че Индия отпуска 15 млн. долара за международния алианс за разработване на ваксина срещу Ковид-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
607 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тия

2020.06.05 | 12:35

1
на тия мангали дето са 2 милиарда тия цифри са смешни

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини