Китай смекчава ограниченията за чуждестранни авиокомпании

  • 04 юни 2020 08:34

  • 210
  • 0
Китай смекчава ограниченията за чуждестранни авиокомпании
© Pixabay

Чуждестранни авиопревозвачи от 8 юни ще имат възможност да изберат едно от летищата на Китай, до което да извършват редовни полети. Това съобщиха днес китайските авиационни власти, цитирани от Ройтерс и ТАСС.

Всяка авиокомпания има право да подаде заявка за извършване само на по един полет седмично до летище в списъка, утвърден от Пекин.

Китай съобщи за един заболял от COVID-19

Според комюникето това разпореждане обхваща компании, които по-рано не са били сред превозвачите, извършващи полети съгласно правилото, оповестено на 12 март. То гласи, че за седмица само по един превозвач от всяка страна има право да осъществи един полет до Китай по само един маршрут.

Властите уточняват, че компаниите, получили възможност да подадат заявка, са задължени да осигурят максимални мерки за епидемичен контрол. Ако броят на пътниците, заразени с новия коронавирус на борда на техни самолети, летящи до Китай, превиши пет, то превозвачите за една седмица се лишават от правото на полети. При 10 заразени полетите ще трябва да спрат за четири седмици.

Novini.bg
210 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини