Дневният ръст на заразениге с коронавируса в Индия се държи над 6000

  • 27 май 2020 11:02

  • 681
  • 0
Дневният ръст на заразениге с коронавируса в Индия се държи над 6000
© Getty (архив)

Регистрираните заразени с новия коронавирус в Индия се увеличиха с 6387 за последното денонощие и достигнаха общо 151 767. Починалите за 24 часа са 170 или общо досега - 4337, съобщи днес министерството на здравеопазването, цитирано от АП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

В момента под лекарско наблюдение в страната се намират 83 004 заразени, а оздравелите вече са 64 425.

През последните пет дни дневният ръст на заразените в Индия стабилно се държи над 6 хиляди, което е най-високото равнище от началото на пандемията, отбелязва АП.

Повечето от регистрираните случаи на коронавируса са концентрирани в пет от 28-те щата на страната. Напоследък се наблюдава увеличение на броя им в някои от най-бедните щати в Източна Индия, където след дълги митарства по пътищата започнаха да се завръщат от големите градове в родните си села работници мигранти. За тях бяха пуснати специални влакове, тъй като в началото на обявената карантина железопътният транспорт в страната бе спрян напълно.

Рекорден брой на заразени с COVID-19 в Индия за последното денонощие

Карантината бе въведена на 25 март и след третото ѝ продължение следва да приключи на 31 май. Някои ограничения бяха смекчени в началото на този месец, за да бъде рестартирана икономиката. Тръгнаха някои влакове, полетите бяха възобновени частично, но все още метрото, училищата и университетите, хотелите и ресторантите в цялата страна са затворени.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини