Тайланд удължи извънредното положение заради COVID-19 до 30 юни

  • 26 май 2020 18:04

  • 696
  • 0
Тайланд удължи извънредното положение заради COVID-19 до 30 юни
©

Тайландското правителство продължи действието на извънредното положение въпреки съпротивата срещу решението, съобщи представител на властите, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Днес кабинетът одобри продължаването на срока на постановлението за извънредното положение, въведено на 26 март. То дава на министър-председателя значителни извънредни правомощия да налага регулации. Правителствена говорителка съобщи, че противници на мярката са изразили пред властите официално недоволството си от приемането й. "Премиерът ме инструктира да уведомя обществеността, че откакто е издадено постановлението за извънредното положение, винаги приоритетът са били съображения за общественото здраве и никога политически съображения", каза тя.

Опозиционни политици обвиниха правителството, на което тайландските военни са съюзници, че използва извънредното положение, за да пречи на изразяването на несъгласие с управлението му.

В Тайланд не е регистриран нито един смъртен случай от COVID-19 от две седмици

Поради извънредното положение са забранени всякакви публични събрания. С него бяха въведени и такива мерки като вечерен час и затваряне на повечето икономически сектори и местата, на които хората се срещат. Откакто мерките бяха въведени, с всеки изминал ден в Тайланд се отчитат все по-малко и по-малко заразени. Регистрираните коронавирусни случаи са общо 3045, а смъртните случаи са 57.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
696 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини