Китай и САЩ са на ръба на нова студена война

  • 24 май 2020 11:49

  • 3755
  • 7
 Китай и САЩ са на ръба на нова студена война
© Pixabay

Китай и САЩ са на ръба на нова студена война, предупреди днес китайският външен министър Ван И, който изрази съжаление за възобновяването на напрежението с Вашингтон около пандемията от COVID-19, съобщиха Франс прес и ТАСС, предаде БТА.

"Ние забелязахме, че някои политически сили в САЩ враждебно се отнасят към отношенията между Китай и САЩ и тласкат нашите две страни към ръба на студената война, заяви Ван И на пресконференция в рамките на годишната сесия на китайския парламент.

По думите му това е опасен опит да се промени волята на историята, който може да разруши резултатите от продължаващото десетилетия сътрудничество между Китай и САЩ, да съкрати перспективите за развитие на самите Съединени щати, както и да подложи на риск стабилността и благоденствието на света.

"Китай няма никакви намерения да промени или да замени САЩ. Време е САЩ да се откажат от намеренията си да променят Китай и да спрат да поставят пречки по пътя на 1,4 милиарда хора към модернизацията", добави китайският външен министър.
Ван И увери, че китайското правителство подкрепя международно и безпристрастно разследване на обстоятелствата около произхода на новия коронавирус и причините за пандемията, на базата на научния подход и Световната здравна организация.

Последвайте канала на

Novini.bg
3755 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Някой

2020.05.25 | 09:30

7
И китайците не са ми симпатични, но американците са направо противни.Свикнаха да дърпат конците на целия свят, и сега Китай като им се опъна се наакаха от страх. Та рестрикции, шпионажи, черни списъци и какво ли още не. Сега и за студена война говорят.След някоя година и Индия като набере обороти да кълцат пари като тях, и тях ще ги обвиняват в шпионаж и други глупости.Страх ги е да слезнат от върха, и да са икономическа сила номер 2 или 3.

2020.05.24 | 16:12

5
Жълтите защо не проверят предишните велики сили, опитали се да си мерят пишшките с хамериканците къде са - в учебниците по история . Британската империя не е империя. Тертия райх го няма. СеСе сере го няма. Не им ли се струва това прекалено за съвпадение?
Минувач

2020.05.24 | 20:05

6
Я марш да чистите пред китайското посолство!

2020.05.24 | 13:36

1
Ле-лее, колко са нагли китайците! Отвратително нагли! Прецакаха цял свят, но продължават да се правят на света вода ненапита. Но от комунисти друго не може и да се очаква.
България без морета

2020.05.24 | 14:36

4
аааме,не са по нагли от ТОЗИ ЧИФУТСКИ САИЙТ,от Борисов ГЕРБ и СДС

2020.05.24 | 14:18

3
САЩ.Унищожете Китай.
Игра на полове

2020.05.24 | 14:18

2
Много правилно казано. САЩ се боят от дрешен Китай, камо ли ако разшири и територията си и населението и влиянието си респективно и богатството си още повече. Разделяй и владей. Това е техният принцип. Боклуци и сатанитси.

Добави коментар

Водещи новини