В Тайван ще тестват върху хора синтетична пептидна ваксина срещу COVID-19

  • 23 май 2020 08:10

  • 740
  • 0
В Тайван ще тестват върху хора синтетична пептидна ваксина срещу COVID-19
© Pixabay (архив)

Тайвански медици са създали ваксина срещу коронавируса и възнамеряват да започнат да я тестват на хора тази есен, съобщи заместник-шефът на администрацията на острова Уилям Лай (Лай Цинде) на страницата си във Фейсбук, цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Той е посетил лабораторията на научно-изследователския институт по здравето в окръг Мяоли, където разговарял с учените и се запознал с процеса по създаването на ваксината.

Според централната информационна агенция на Тайван, през април местните микробиолози вече са изпробвали ваксината на мишки и резултатите са обнадеждващи. От февруари досега те разработват четири типа препарати, като са напреднали най-много в създаването на синтетична пептидна ваксина. По-рано този месец тайванските учени съобщиха, че са създали експресен тест, позволяващ само за 10 минути да се констатира наличие на антитела срещу новия коронавирус.

САЩ планират масово тестване на коронавирусни ваксини

През последните 40 дни на острова не са регистрирани нови случаи на заразени с COVID-19. Общо досега там са открити 441 заболели, а смъртните случаи от вируса са 7, припомня БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
740 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини