Китай съобщи за осем нови случая на COVID-19 през денонощието

  • 16 май 2020 07:48

  • 886
  • 2
Китай съобщи за осем нови случая на COVID-19 през денонощието
© Getty Images/Guliver

През последното денонощие в Китай (без Хонконг и Макао) са били регистрирани осем нови случая на заболяването Ковид-19, причинявано от новия коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на Националната здравна комисия. Вчера тя съобщи за четирима нови болни.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Шест от случаите за "внесени" от чужбина, а два са резултат от местно предаване на вируса в североизточната провинция Цзилин.

Пет ваксини срещу COVID-19 са тествани върху хора в Китай

В граничещия с Русия и Северна Корея регион наскоро бе установено огнище на заразата. Китайските здравни власти съобщиха днес за 13 нови асимптоматични случая на зараза спрямо 11 вчера.

Регистрираните заразени с коронавируса в Китай достигна 82 941. Броят на смъртните случаи в страната остава непроменен от един месец - 4633.

Годишната сесия на китайския парламент ще бъде съкратена, за да бъде защитено общественото здраве в условията на пандемия, потвърди днес високопоставен депутат, цитиран от Асошиейтед прес.

Чжан Есуй, председателят на комисията по външните работи към Общокитайското събрание на народните представители (ОСНП), не уточни с колко ще бъде намалена нейната продължителност.

 

Само един нов случай на COVID-19 в Китай. 27 заразени и двама починали в Южна Корея

Графикът и дневният ред на сесията ще бъдат одобрени преди тя да започне на 22 май, ограничи се да каже той.

Китайската полиция забрани дроновете и други ниско летящи обекти от 20 до 28 май, което загатва, че парламентът ще заседава около една седмица.

Управляващата комунистическа партия реши сесията да се състои, след като епидемията от новия коронавирус в Китай до голяма степен бе овладяна. Някои представители на изпълнителната власт обаче ще участват дистанционно в заседания с депутати, а пресконференциите също ще бъдат давани чрез видеоконферентна връзка.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
886 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.05.16 | 09:25

1
САЩ трябва да унищожи Китай.

2020.05.16 | 11:24

2
И на какво основание това трябва да се случи? Само личното мнение не е достатъчно, особено на хора, чиято цел на съществуване е да заемат място на тази планета.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини