Китай ограничава вноса на австралийско говеждо месо на фона на напрежението с Канбера

  • 12 май 2020 14:11

  • 1318
  • 2
Китай ограничава вноса на австралийско говеждо месо на фона на напрежението с Канбера
© Getty Images/Guliver

Китай спря днес вноса на австралийско говеждо месо от четири големи доставчици в контекста на политическото напрежение с Канбера, която иска да бъде разследван начинът, по който Пекин се е справил с кризата с коронавируса, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31723

Австралия се присъедини към САЩ в искането им за започване на разследване за начина, по който пандемията от COVID-19, която се появи в края на 2019 година в централната част на Китай, се е разпространила по света.

Двете страни обвиняват Китай, че не е реагирал ефективно през първите седмици на епидемията и не е свел до минимум последствията на територията си.

В съобщение, публикувано на интернет сайта им, китайските митници оповестиха спирането на вноса на говеждо месо от четири австралийски производителя от този вторник.

Китай се обяви за разследване на глобалния отговор срещу COVID-19

Продължителността на спирането на вноса не беше уточнена и митниците не посочиха никаква конкретна причина за решението.

Според министъра на търговията, туризма и инвестициите на Австралия Саймън Бърмингам ограничаването на вноса е свързано с незначителни технически нарушения, свързани с китайските изисквания в областта на здравето и поставянето на етикети.

Четирите производители осигуряват около 35 процента от износа на австралийско говеждо месо за Китай на пазарна стойност от 1,7 милиарда австралийски долара (около 1 милиард евро), според Австралийската корпорация за радиоразпръскване (ABC), отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1318 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.05.12 | 18:47

2
каквото повикало-такова се обадило
гл шеф

2020.05.12 | 17:10

1
от. гл. шеф на тайно разузнаване. всички пазетесе болните не излизайте вън спазвайте реда защото от болните ще заразите здравите. навсякаде по света изчиствъме всички. спазвайте реда и вие сами щеси. помогнете и ние . заведенията може даси работят. всички започваме изчиствънето на власните хора по цял свят. особено в русия. да. дигнеме. всички да бъдът здрави навсякаде. [ хиляди дълголетия. ]

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини