Хонконг продължава да изпълнява инфраструктурни проекти въпреки рецесията

  • 05 май 2020 10:21

  • 518
  • 0
Хонконг продължава да изпълнява инфраструктурни проекти въпреки рецесията
© getty images

Властите на Хонконг не планират да спрат изпълнението на големи инфраструктурни проекти въпреки задълбочаващата се рецесия и и ще засилват мерките си за стимулиране на икономиката. Това заяви днес главният администратор на Хонконг г-жа Кери Лам.

Правителствените инфрасруктурни проекти ще продължат, защото те оказват смекчаващо въздействие най-вече на пазара на труда, допълни тя пред журналисти.

Правителството на Хонконг раздава маски на всички

Икономическата конюнктура се оказа по-лоша, отколкото се прогнозираше, допълни Кери Лам. Много икономисти предвиждаха, че икономиката ще се свие и няма повод за оптимизъм, а свиването на брутния вътрешен продукт с 8,9 на сто през първото тримесечие се оказа по-силно от очакваното, каза още главният администратор на китайския специален административен район.

Правителството на Хонконг вече одобри два пакета от мерки за стимулиране на бизнеса и икономическата активност на обща стойност 290 милиарда хонконгски долара или 37 милиарда щатски долара.

Кери Лам обяви, че се обмисля и смекчаване на редица ограничителни мерки, въведени в мегаполиса с цел да се овладее разпространението на новия коронавирус.

През последните две седмици в Хонконг не са регистрирани нови случаи на заразени с COVID-19. Общият брой на далите положителна проба за болестта е 1039 души, от които четирима са починали. От вчера държавните служители започнаха да се връщат на работните си места. През тази седмица трябва да отворят музеите, библиотеките, спортните площадки, а вероятно кината и други заведения, припомня ТАСС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Novini.bg
518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини