Китайските власти разследват зам.-министър за "сериозни нарушения на дисциплината и закона"

  • 19 април 2020 19:00

  • 2116
  • 7
 Китайските власти разследват зам.-министър за "сериозни нарушения на дисциплината и закона"
© Getty Images

Националната надзорна комисия на Китай започна разследване срещу зам.-министъра на обществената сигурност Сун Лицзюн, "заподозрян в сериозни нарушения на дисциплината и закона", съобщи днес на сайта си ведомството, цитирано от ТАСС и БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

В момента информацията за Сун Лицзюн е премахната от сайта на министерството. Според надзорната комисия той е завършил обществено здравеопазване и управление на градското стопанство в Австралия, бил е началник на управлението по вътрешна сигурност в своето министерство и на управлението за борба с незаконната религиозна дейност и сектите.

Сун Лицзюн е бил и член на специалната правителствена комисия, изпратена в провинция Хубей, за да разследва действията на местните власти в ранните фази от разпространението на коронавируса. След проверката ред длъжностни лица от управата на региона и от правителството на град Ухан бяха уволнени, напомня агенцията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2116 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Пламенчо

2020.04.19 | 19:59

3
това, всичкото за всичките в един глас е дайте да отвлечем вниманието на всички останали. международно разследване? ми... филовски погледнато.... защо не разследват бавната реакция на САЩ вътре в тяхната си държава, ниво на здравеопазване ... ми разследване на чужда. Това винаги е по-лесно... гузен негонен бяга. Така или иначе, теории колкото искаш. Включително и че може и американците да са подляли крак, но се връща като бумеранг. все тая. късно е. света няма да е същия. а кой е виновен? всички... държави и управници ... и не на последно място непрекъснатото пътуване и толериране... за все повече и повече пари. така де. капитализъм. всичко се върти около потреблението и консумирането на все повече ненужни неща. евтина работна ръка, евтино производство... да купуваш с жълти стотинки външни "умове".... нищо ново под слънцето. То някои държави освен да взимат от вън учени.. друго не могат. А могат и да обвиняват всички останали, че са срещу тях.

2020.04.19 | 23:21

7
Пламенчо,ти си много тъп комундел.
Баш майстора

2020.04.19 | 23:19

6
На комунистите много им се иска за пандемията да са виновни американците но пак ще се окаже че те сами са си срали в гащите ,за съжаление смърди в целият свят, и то смърди комунистически лъжи и манипулации .

2020.04.19 | 21:46

4
Ще разсейват основният проблем.Да си признаят за световното изтребване на народа.Америка няма да им прости и останалият свят.Комонист никога не признава.
начко

2020.04.19 | 22:00

5
Пише се комУнист бе неграмотен.........

2020.04.19 | 19:21

2
Явно има нещо гнило в Ухан и Китай след като започват преследване на техен човек разследващ вируса. Трябва международно разследване млрди хора пострадаха.
Мадафака Чайна Майна

2020.04.19 | 19:17

1
Международно разследване за тия.

Добави коментар

Водещи новини