Иран ще вдигне някои ограниченията върху бизнеса

  • 19 април 2020 15:31

  • 419
  • 0
Иран ще вдигне някои ограниченията върху бизнеса
© Getty Images

В понеделник - 20 април, иранските власти ще вдигнат ограниченията върху ред видове бизнес от категорията среднорискови за разпространение на коронавируса. Това заяви днес президентът на Иран Хасан РоханиХасан РоханиСедмият президент на Иран Хасан Рохани е роден на 12 ноември 1948 година. Заема поста на 3 август, чието изявление бе излъчено по държавната телевизия, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

По думите на Рохани "броят на болните и на смъртните случаи в страната намалява", но ако в един търговски център има заведения от категорията "високорискови, например ресторант, те ще останат затворени".

На 11 април в Иран заработиха отново предприятията, чиято дейност не представлява повишена заплаха от разпространение на вируса. На 20 април се предвижда да бъде вдигната и забраната за придвижване между провинциите в страната с лични коли, предава БТА. 

През последните седмици в Иран се открои тенденция към намаляване на новите случаи на Ковид-19, добавя ТАСС.

Към днешна дата жертвите на новия коронавирус в Иран са 5118 при регистрирани 87 нови смъртни случая и общо 82 211 заразени, съобщи днес говорителят на здравното министерство Киануш Джаханпур, цитиран от Ройтерс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
419 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини