Китай обяви провинция Хубей за регион с ниска епидемиологична опасност

  • 18 април 2020 18:09

  • 736
  • 1
Китай обяви провинция Хубей за регион с ниска епидемиологична опасност
© Pixabay

Китайската провинция Хубей, която до неотдавна беше епицентърът на епидемията от COVID-19, вече е регион с ниска епидемиологична опасност. Това съобщи местният комитет по хигиена и здравеопазване, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Провинцията получава този статут след нормализирането на ситуацията в столицата й Ухан, където на един от пазарите бяха установени първите случаи на заразяване с новия коронавирус в края на миналата година.

Нулевият пациент с COVID-19 е работил в лаборатория в Ухан?

Над два месеца провинцията бе в принудителна изолация заради пандемията. Транспортните връзки с останалите региони на Китай обаче вече са възстановени, с подкрепата на властите се нормализира и икономическата дейност.

Някои ограничителни мерки все пак остават в сила, включително правилата за поведение на гражданите на обществени места. Според официалната статистика от края на декември 2019 г. в Хубей с коронавируса са се заразили над 68 000 души, от които около 63 500 са оздравели. Починалите са 4500.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
736 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.04.18 | 18:33

1
Няма как да им повярвам на тези скапани Комунисти дето пуснаха вируса от лабораторията ама трябва да им бъде потърсена сметка защото няма гаранция че няма да го направят пак.

Добави коментар

Водещи новини