Дубай поръча на правителствените агенции да намалят разходите

  • 09 април 2020 15:38

  • 429
  • 1
Дубай поръча на правителствените агенции да намалят разходите
© Pixabay

Дубайското министерство на финансите разпореди на правителствените агенции да намалят капиталовите разходи и наемането наполовина до ново нареждане. Мярката е в отговор на последиците от коронавируса сочат официални документи, с които разполага Ройтерс.

Дубай е сериозно засегнат от пандемията от коронавирус, тъй като мерките срещу ограничението на болестта удариха жизненоважни сектори като туризма и транспорта.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

ОАЕ удвояват плана в подкрепа на икономиката срещу ефекта от COVID-19

Министерството на финансите разпореди на всички правителствени агенции днес да отложат всички строителни проекти, които не са започнати, и не разрешава повишаване на разходите на вече започнатите.
Агенциите трябва да намалят административните и общите разходи с най-малко 20 процента, да преразгледат бюджетите на съществуващите строителни проекти.

Икономическото забавяне на Дубай може да струва между 5 и 6 процента от неговия брутен вътрешен продукт тази година и може да накара емирството да поиска спасителна финансова помощ подобна на богатия на петрол Абу Даби след финансовата криза през 2009 година, посочиха анализатори и източници.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
429 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
wtf!?!?!??!

2020.04.09 | 16:11

1
аууу, ами сега къде ще ходят мутрите ни и чалгарската гмеж???!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини