Лусон остава затворен

  • 07 април 2020 09:30

  • 966
  • 0
Лусон остава затворен
© Getty (архив)

Правителството на Филипините продължи днес карантината, наложена на най-гъстонаселения остров в азиатската държава, с още две седмици в опит да бъде забавен пикът на заразяванията с коронавирус, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Карантината на остров Лусон, където е разположена столицата Манила, се очакваше да е в сила до 14 април, но бе продължена до 30 април. Ла Лусон живеят около 57 милиона души, повече от половината от цялото население на Филипините, което го прави четвъртият най-гъстонаселен остров в света.

Над 60 на сто от държавните училища в Япония започват занятия, въпреки епидемията

"Президентът на Филипините Родриго Дутерте одобри удължаването след препоръки от междуинстутуционална целева група за борба с COVID-19", заяви правителственият служител Карло Ногралес. "Удължаването ще даде на правителството време да засили капацитета за правене на тестове за вируса и да изолира болните", каза Ногралес на сутрешен брифинг. "Това е планът за действие. Трябва да изтеглим напред пика на заразяванията, защото още не сме стигнали пика", изтъкна той.

"Удължаването на карантината също така ще позволи на обществото да премине към новото нормално", каза още Ногралес.

Родриго Дутерте: Да се стреля на месо!

Правителственият служител отбеляза, че дори в края на април карантината всъщност няма да бъде отменена, а по-скоро ще бъде смекчена тоталната карантина. "Спазването на социална дистанция ще трябва да продължи. Правенето на тестове ще продължи, ще продължи и поставянето под изолация", уточни той.

Министерство на здравеопазването на островната държава съобщи вчера за 414 нови потвърдени случая на заразяване с коронавирус на Филипините, като така общият им брой достигна 3660. Бяха регистрирани още 11 смъртни случая, с което общият брой на починалите достигна 163. Броят на оздравелите пациенти е 73.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
966 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини