Пакистанските власти поставиха под карантина хиляди ислямски проповедници

  • 06 април 2020 21:39

  • 1041
  • 0
Пакистанските власти поставиха под карантина хиляди ислямски проповедници
© Pixabay

Пакистанските власти съобщиха, че са поставили под карантина хиляди ислямски проповедници по подозрение, че са се заразили с коронавируса на религиозна конференция миналия месец, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Над 100 000 членове на организацията "Таблиги Джумаат" са се събрали през март в централата ѝ, представляваща комплекс от джамии и конферентни зали за ислямски семинари близо до град Лахор, Източен Пакистан.

Индия забрани самолетните полети от чужбина и блокира Кашмир

Най-малко 40 000 от тях са посетили джамии в цял Пакистан в групи, достигащи в някои случаи по осем души, заяви Абдул Уахид, говорител на "Джумаат". "Таблиги Джумаат" е широка мрежа от милиони ислямски мисионери в Пакистан, Индия и Бангладеш.

Стотици от проповедниците, участвали в конференцията, които впоследствие са пътували и са се срещали с хора, сега са дали позитивни проби за коронавирус, заяви Муртаза Уахаб, министър на информацията на провинция Синд, Южен Пакистан.

В Синд и в провинция Белуджистан всички джамии, в които тези проповедници са присъствали, сега са обявени за карантинни центрове, заяви Уахаб. Предградие на столицата Исламабад бе поставено под карантина, след като проповедниците в джамия са се заразили с коронавирус, заяви представителят на местните власти Хамза Шафкат. Поне още 2200 души продължават да пребивават в централата на "Таблиги Джумаат" въпреки предупрежденията на властите да я опразнят. Хиляди малки групи пакистански проповедници пътуват по целия свят всяка година, заяви Уахид.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1041 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини