Киргизстан отмени тържествата за годишнината от своята революция

  • 06 април 2020 19:21

  • 529
  • 0
Киргизстан отмени тържествата за годишнината от своята революция
© Pixabay

Във връзка с разпространението на новия коронавирус в Киргизстан властите на страната взеха решение да отменят масовите тържества по случай десетата годишнина от народната революция на 7 април 2010 година. Това съобщи в разпространено днес обръщение към народа президентът Сооронбай Жеенбеков, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

През последните 10 години в Киргизстан "са направени решителни стъпки към установяване на парламентарна демокрация" и властта ще положи всички усилия за развитие на парламентаризма в страната, увери държавният глава.

Малайзия забрани производството на бира заради коронавируса

По думите му на фона на обявеното в страната извънредно положение властите вземат всички необходими мерки в подкрепа на социално уязвимите слоеве от населението. Жеенбеков призова жителите на страната да подпомагат медиците в борбата с вируса и строго да спазват правилата на обявения режим, включващ и комендантски час в столицата и някои други райони.

По последни данни в страната са регистрирани 216 заразени с коронавируса, включително 9 лекари. Четирима пациенти са починали, десет са оздравели.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
529 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини