Малайзия забрани производството на бира заради коронавируса

  • 06 април 2020 14:27

  • 498
  • 0
Малайзия забрани производството на бира заради коронавируса
© Pixabay

Хайнекен (Heineken) и Карлсберг (Carlsberg) ще трябва да затворят заводите си за бира в Малайзия, за да се съобразят с ограничителните разпоредби, целящи да се спре разпространението на коронавируса, обяви правителството на страната с предимно мюсюлманско население, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Министърът на отбраната Исмаил Сабри Якоб каза на пресконференция, че решението е било взето след критики към правителството за това, че е разрешило на заводите да работят.

Ситуация с епидемията от COVID-19 в Малайзия, Сингапур и Филипините

В социални платформи като Фейсбук (Facebook), Инстаграм (Instagram), УотсАп (WhatsApp) ни питаха защо заводите на Хайнекен и Карлсберг работят все още, каза Исмаил. От управляващите партии също бе поставен въпросът дали пивоварните трябва да са в списъка на компаниите, произвеждащи "жизненоважни" стоки, и да им е разрешено да работят в условията на ограничителни мерки за спиране на разпространението на коронавируса в Малайзия. Там заразените по днешни данни, достигнаха 3793 - най-много в Югоизточна Азия.

Премиерът на страната Мухидин Ясин обяви днес, че малайзийското правителство ще отпусне допълнително 10 милиарда рингита (2,2 милиарда долара) в подкрепа на дребния и средния бизнес в условията на пандемията от коронавирс.

В края на март той съобщи за икономическа помощ на стойност 58,3 милиарда долара за ликвидиране на последиците от коронавируса, като около 29,6 милиарда долара ще бъдат за социална защита на населението, а около 23,1 милиарда долара - за дребния и средния бизнес.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
498 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини