Сингапур затяга мерките срещу COVID-19

  • 03 април 2020 16:51

  • 584
  • 0
 Сингапур затяга мерките срещу COVID-19
© Pixabay

Властите в Сингапур затягат мерките срещу разпространението на болестта COVID-19, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Новите мерки се вземат с оглед на скока в случаите на заразяване в последно време и са с едномесечен срок на действие. Те влизат в сила от 7 април и предвиждат да останат отворени само хранителни магазини, супермаркети, борсите и болниците.

Броят на смъртните случаи от коронавирус по света е над 31 000

Общественият транспорт ще продължи да работи в обичaйния си режим, а от 8 април ще бъдат преустановени занятията в училищата и детските градини, заяви в телевизионно обръщение сингапурският премиер Ли Сян Лун.

Ресторантите ще могат да продължат да работят само за предлагане на храна за вкъщи, поясни на пресконференция по-късно министърът на промишлеността и търговията Чан Чун Син. На същата пресконференция министърът на националното развитие Лорънс Вон подчерта, че мерките са с превантивен характер, тъй като към момента болниците се справят с броя на заболелите, "но властите не искат да изпадат в ситуация да няма достатъчно легла".

Най-важното правило по думите му е населението да си остане у дома и да излиза само за продукти. "Ако ситуацията се подобри, някои мерки може да бъдат отменени", заяви Вон.

"Ако населението е недисциплинирано, сме готови и на по-строги мерки", добави той.

В неделя правителството ще започне да раздава предпазни маски за многократна употреба на всички домакинства, а хирургическите маски ще запази за здравните работници.

В Сингапур броят на заболелите е над 1000, пет души починаха. Градът държава си спечели похвали в международен план по време на двумесечната си битка досега с COVID-19 и избягваше строгите карантинни мерки, каквито се въвеждат на все повече места по света. Рекордният скок в броя на заразените тази седмица обаче накара властите да преосмислят тази стратегия и да затегнат мерките.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
584 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини