Увеличава се броят на заболелите от коронавирус в Южна Корея

  • 28 февруари 2020 13:39

  • 753
  • 0
Увеличава се броят на заболелите от коронавирус в Южна Корея
© Getty Images/Guliver (архив)

Южна Корея съобщи, че от вчера насам с коронавируса са се заразили още 315 души, с което общият брой на заразените за деня достигна 571, а на заболелите от появата на инфекцията - 2337, предаде Асошиейтед прес.

За пръв път дневният брой на случаите на зараза в Южна Корея надхвърли броят на заболелите за деня в Китай. Пекин съобщи за 327 нови случая, цитирана от БТА. 

Един милион южнокорейци поискаха оставката на президента на Южна Корея заради коронавируса

Според Сеул повечето новозаразили се са от южния град Тегу и околностите. Здравните власти използват различни средства, за да попречат на разпространението на епидемията в района, но постепенното увеличение на броя на заразените на други места предизвика опасения, че те не успяват да контролират вируса.

Общо над 83 000 се заразиха с коронавируса по цял свят, като Китай е безспорно най-тежко засегнатата страна.

Кувейт потвърди още два случая на зараза, с което общият брой на инфектираните достигна 45, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс. Заразилите се са пътували до Иран или са се срещнали с хора, които са били там, по данни на здравните власти.

Израел потвърди втори случай на заразяване с коронавируса. Пациентът е бил в близък контакт с мъж, който е дал положителна проба за Ковид-19, след като е посетил Италия.

В Южна Корея броят на заразените с коронавирус рязко расте

Преди седмица двама израелци дадоха положителни проби за коронавируса, след като бяха пътували на засегнат от вируса круизен кораб. Те се намират в израелска болница под карантина.

Ливан няма да допуска на своя територия пътници, пристигащи от страни, в които има епидемия на коронавируса, включително Китай, Иран, Италия и Южна Корея, съобщи министерството на транспорта. Решението важи за пристигащите по суша, въздух и вода, но няма да се отнася до ливански граждани и чужди граждани, които пребивават постоянно в страната.

Досега в Ливан са открити три случая на коронавируса. Всички вирусоносители бяха пристигнали от Иран, припомня Ройтерс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
753 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини