Южна Корея съобщи за 31 нови случая на коронавирус

  • 20 февруари 2020 09:15

  • 483
  • 0
Южна Корея съобщи за 31 нови случая на коронавирус
© Pixabay

Южна Корея съобщи днес за 31 нови случая на коронавирус (Covid-19), с което общият брой на заразените достигна 82, съобщи агенция Йонхап. Трийсет от случаите са регистрирани в град Тегу, на 300 км южно от столицата Сеул, както и в съседната провинция Кьонсандо. В Сеул е потвърден един случай на зараза, допълва БТА.

Тегу и провинция Кьонсандо са населявани от пет милиона души.

Измежду 30-те нови случая в Тегу 23 пациенти са имали контакт с 61-годишна южнокорейка, която беше диагностицирана с коронавирус във вторник. Предполага се, че тя е заразила близо 40 души по време на посещения в църква, преди да даде положителна проба за коронавируса.

Китайският коронавирус е заразил близо 70 000 души по света

Здравните власти заявиха, че все още не е ясно как въпросната жена се е заразила, тъй като не е имала контакт с други носители на вируса, нито е пътувала в чужбина в последно време.

Южнокорейският заместник-министър на здравето Ким Кан-лип заяви пред журналисти, че на този етап правителството смята, че коронавирусът се разпространява ограничено във вътрешността на страната. Правителството разширява мерките за предотвратяване на локалното разпространение на заразата, посочи министърът.

Последвайте канала на

Novini.bg
483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини