Външният министър на Китай отхвърли в Берлин критиките относно човешките права

Китайският външен министър Ван И отхвърли критиките относно политиката на Пекин спрямо Хонконг, като се позова на принципа за ненамеса във вътрешните работи на други страни, предадоха БТА и ДПА. Той говори днес в Берлин след двучасов разговор с германския си колега Хайко Маас.

През септември Маас се срещна в германската столица с Джошуа Вон - един от лидерите на демократичното движение в Хнконг, което стана причина за охлаждане в отношенията между Пекин и Берлин - Ван И отмени среща с Маас, насрочена за октомври, припомня ДПА.

След днешната среща Маас каза, че двете страни са започнали интензивен диалог.

"От наша гледна точка, както подобава на добри партньори, които водят диалог, всяка страна в него може и трябва да повдига въпросите, по които имаме различни възгледи, какъвто е и случаят с дискусиите относно човешките права", посочи Маас. Той добави, че е повдигнал пред китайския първи дипломат темата за спазването на човешките права на мюсюлманското малцинство в Китай.

"Работим въз основа на това, че прозрачността е най-добър начин да решаваме този въпрос", каза германският външен министър.

Китайският министър отхвърли обвиненията срещу Пекин, като заяви, че съобщенията за лагери за задържане на мюсюлмани в северозападните райони на Китай са лъжи и фалшиви новини.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет