Ръководителят на комунистическата партия в китайската провинция Хубей бе отстранен

  • 13 февруари 2020 07:20

  • 1113
  • 0
Ръководителят на комунистическата партия в китайската провинция Хубей бе отстранен
© gettyimages

Ръководителят на Китайската комунистическа партия в провинция Хубей бе освободен от длъжност, съобщи агенция Синхуа, цитирана от БТА.

Кметът на Шанхай Ин Юн бе назначен за нов секретар на провинциалния комитет на партията в Хубей. Той заменя на поста Цзян Чаолян, се казва в информацията, позоваваща се на централния комитет на партията.

Хубей е огнището на заразата с новия коронавирус, отнел живота на най-малко 1355 души в Китай.

СЗО изпрати маски, ръкавици и болнични халати в 18 страни по света

Междувременно продължават масовите уволнения на висши служители в Китай заради епидемията от коронавирус. Високопоставени шефове в здравеопазването губят постовете си. Заместник-директорът на местния „Червен кръст”, партийният секретар на Здравната комисия в Хубей и шефът ѝ бяха уволнени заради начина, по който са се справили с избухването на епидемията.

Властите прогнозират, че пикът на епидемията е близо, след което броят на заразените ще започне да намалява.

До вчера общият брой на инфектираните в страната е достигнал 44 653. 4740 от тях са оздравели. Но броят на заразените в национален мащаб е намалял с 20% в сравнение с предишния ден.

Българското Министерството на здравеопазването откри телефон за въпроси, свързани с коронавируса. Всеки делничен ден от 8.30 до 17 часа лекар-епидемиолог ще отговаря на въпроси на телефонен номер 02 807 87 57.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1113 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини