Хиляди хора запалиха свещи, за да почетат жертвите на масовата стрелба в Тайланд

  • 09 февруари 2020 20:44

  • 824
  • 0
Хиляди хора запалиха свещи, за да почетат жертвите на масовата стрелба в Тайланд
© Gettyimages

Хиляди хора със свещи в ръка присъстваха на бдение в Североизточен Тайланд днес, за да почетат жертвите на военния, устроил вчера масова стрелба, в която загинаха най-малко 29 души и бяха ранени 57 души. Нападателят бе ликвидиран от силите на реда, предаде Ройтерс.

Тайландският премиер: Нападението в мола най-кървавото в историята на страната

Хората полагаха бели цветя в памет на жертвите по време на бдението край статуята на местната героиня Тао Суранари в град Накхон Рачасима. По-голяма част от убитите са били посетители на търговския център "Терминал 21" в същия град.
"Чувстваш гняв, който те изпълва," казва местният жител Чиратип Курапакорн, който присъства на бдението и разказва, че не е могъл да спи и че искал някак да помогне.

Убийствата започваха около 3 часа следобед местно време (8 часа по Гринуич) вчера, когато военният откри стрелба в къща, преди да отиде до военна база, а след това до търговския център, където стреля по минувачите, а после нахлу вътре и откри огън по клиентите. Военният бе застрелян от силите за сигурност тази сутрин в подземните етажи на мола.

Последвайте канала на

Novini.bg
824 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини