Ватиканът прати в Китай стотици хиляди медицински маски

  • 04 февруари 2020 06:42

  • 240
  • 0
Ватиканът прати в Китай стотици хиляди медицински маски
© Getty Images

Ватикана е изпратил за Китай стотици хиляди медицински маски в помощ на борбата срещу разпространението на коронавируса, като всеки пакет е белязан с герба на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, предаде Ройтерс, цитира БТА.

Според съобщението на уебсайта vaticannews.va инициативата е на службата за папска благотворителност и на център на китайските католици в Италия. Маските, пакетирани по десет, са адресирани до провинциите Хубей, Чжъцзян и Фуцзян. Папата вече похвали голямото старание на китайските власти в борбата срещу овладяването на епидемията.

След десетилетия на хладни отношения между Ватикана и Пекин напрежението спадна през септември 2018 година, когато бе подписан договор за подбора на епископи за католиците в Китай. Консервативни католици обвиниха Ватикана, че се е преклонил пред китайския комунистически режим.

Гражданите на Китай вече разполагат с мобилни приложения, които им посочват маршрути, така че да избягват квартали и райони с разпространен коронавирус. Една от разработените програми покрива южните градове Шънджън и Гуанчжоу, а втората покрива други девет града

Последвайте канала на

Novini.bg
240 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини