Хонконг затваря 10 от 13-те пропускателни пункта с континентален Китай

  • 03 февруари 2020 12:57

  • 261
  • 0
Хонконг затваря 10 от 13-те пропускателни пункта с континентален Китай
© gettyimages (архив)

Хонконг обяви, че временно затваря 10 от общо 13-те пропускателни пункта с континентален Китай, за да спре разпространението на новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Хонконгската лидерка Кари Лам взе това решение, след като медицински работници обявиха стачка заради отворената граница с континентален Китай и поставиха ултиматум на властите за пълното й затваряне. В Италия във военновъздушната база в Практика ди Маре близо до столицата Рим пристигна самолет с близо 60 души, евакуирани от град Ухан, предаде АНСА. Един от италианците, които е трябвало да се качи в самолета, е останал в Ухан, защото е имал висока температура, съобщиха дипломатически източници. Докараните днес италианци ще бъдат поставени под карантина за две седмици. В Италия вече бяха регистрирани два случая на зараза, като става дума за китайски туристи в Рим. Вчера италианският министерски съвет обяви заради коронавируса извънредно положение, което ще продължи шест месеца, съобщава специализираното потребителско издание "Консуматричи".

Китайски туристи започнаха да се изнасят от Италия

Специален полет на авиокомпания Куонтас докара от Ухан в Австралия и 270 австралийски граждани, предаде ДПА. Машината кацна във военновъздушна база на кралските военновъздушни сили близо до Ексмаут. Пътниците, сред които и десетки деца, ще бъдат изследвани за наличие на коронавируса и после с военни самолети ще бъдат отведени в зоните за карантина на остров Кристмас в Индийския океан. Там ще остана 14 дни. В Австралия бяха потвърдени 12 случая на зараза.

Чешкият премиер Андрей Бабиш, чиято страна по-рано днес обяви, че от 9 февруари спира временно полетите до Китай, каза, че преди това около 100 чешки граждани ще могат да се върнат от Китай в родината си, предаде БТА, цитирайки АП. Три китайски авиокомпании летят до Прага от Шанхай, Пекин, Чънду и Сиан. Около 620 000 китайски туристи посетиха Чехия миналата година.

Построената за 10 дни болница в Ухан приема пациенти

Същевременно Международната асоциация на круизните кораби, базирана в Хамбург, каза, че круизните кораби ще забранят качване на борда им на пътници или членове на екипажа, които са пътували в Китай за последните 14 дни, предаде Франс прес.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
261 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини