В провинция Хубей построиха 70 нови болници

  • 31 януари 2020 13:33

  • 3016
  • 2
В провинция Хубей построиха 70 нови болници
© gettyimages

Властите в китайската провинция Хубей съобщиха, че са построили 70 допълнителни медицински заведения за борба с разпространението на коронавируса от нов тип, съобщи държавната информационна агенция Синхуа, цитирана от БТА.

Новите медицински заведения са изградени в селски райони.

Броят на починалите в Китай от новия коронавирус достигна 170 души

Тези мерки трябва да разширят контрола върху разпространението на вирусното заболяване в тези райони на провинцията, най-тежко пострадала от разпространението на пневмонията, предизвиквана от коронавируса.

Местните власти провеждат и разяснителна работа сред селското население, за да разпространяват информация и данни за необходимите профилактични мерки.

Миналата седмица специалният щаб за борба с коронавируса съобщи, че в град Ухан (административен център на провинция Хубей) е започнало строителството на две специализирани болници за лечение на новата пневмония. Първата ще е с 1000 легла и е в западната част на Ухан на площ от около 25 000 км. м. Строителството ѝ трябва да приключи в началото на февруари. Втората болница с 1600 легла ще е на брега на езерото Чжиин и трябва да бъде завършена до средата на идния месец.

Местните власти обявиха, че двете болници са по модела на болницата Сяотаншан, построена през 2003 г. в предградие на Пекин за лечение на ТОРС (Тежък остър респираторен синдром), известен още като атипична пневмония.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3016 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
смешка

2020.02.01 | 21:25

1

Шепа контейнери болница не прави.

Chauan Quinja

2020.02.03 | 10:59

2

Ревнуваш от други страни, брат, не бива да ревнуваш. Трябва да погледнете собствената си държава.

Добави коментар

Водещи новини