Ексшефът на Интерпол ще търка наровете 13 години

  • 21 януари 2020 12:51

  • 901
  • 1
Ексшефът на Интерпол ще търка наровете 13 години
© Getty (архив)

На 13 години затвор е бил осъден бившият шеф на Интерпол Мън Хунвей, предаде Би Би Си.

Магистрати в Китай са признали ексдиректора на световната полицейска организация във взимане на подкупи в особено големи размери. Съдиите в източния град Тиендзин са постановили Мън Хунвей да търка наровете и да плати глоба в размер на два милиона юана (около 300 000 щатски долара). Той пред магистратите се е признал за виновен за това, че е получил рушвети в еквивалента на два милиона долара.

Ексшефът на Интерпол се призна за виновен в корупция в Китай

Първият китаец, застанал начело на Интерпол, бе изчезнал мистериозно при пътуване от Франция за родината си през септември 2018 г. По-късно е станало ясно, че той е бил арестуван и задържането е било извършено в рамките на кампания на президента на азиатската страна Си Цзипин за борба срещу корупцията.

Критици смятат, че Пекин е използвал борбата срещу рушветчийството като средство за разправа с опонентите на комунистическия режим, припомни британската медийна корпорация.

Китай формално обвини бившия шеф на Интерпол в получаване на подкупи

Последвайте канала на

Валери Зайцев
901 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ивайло

2020.01.23 | 08:28

1

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

Добави коментар

Водещи новини