24-годишно момиче, тежащо едва 20 кг, почина от недохранване

24-годишната китайка Ву Хуаян е починала тези дни в болницата, съобщиха международните агенции.

Момичето, което тежеше едва 20 кг, бе изкарало последните пет години от живота си в консумиране само на ориз. Новината за смъртта на младото момиче всъщност не е изненада за никого, тъй като още през октомври са били излъчени видеокадри, показващи изключително слабото и недохранено тяло на Ву.

Животът на момичето е нелек. Тя губи своите родители още докато посещава училище и тогава с по-малката си сестра минават под грижите на тяхната баба, а по-късно и при техните чичовци, които всеки месец заделят известна сума пари за тях - средства, по-голямата част от които отиват за лечението на Ву, която още тогава показва признаци на лабилно здраве.

Недохранването и затлъстяването са две лица на лошото хранене

По-късно, когато момичето навлиза в трудоспособна възраст, доходите ѝ стигат едва до два юана на ден. Принудена да пести, момичето се лишава от качествена храна и през последните пет години яде единствено ориз с чили. Така, в резултат от липсата на по-богата на съставки храна, здравословното състояние на Ву се влошава още повече и тя влиза в болница.

Лекарският екип с потрес открива, че момичето тежи едва 20 кг и е с височина 1,35 м. Ву Хуаян също така е била с нарушен сън и е загубила около 50% от косата си.

Случаят с Ву със сигурност е ясно напомняне какво би станал с всеки човек, който се лишава от храна, категорични са здравни експерти в най-многолюдната държава в света.

Коментари

 1. 2020.01.19 | 15:55

  Ако правилно разчитам статията проблема въобще не е в ориза, а в това, че момичето не е получавала нужните средства от РАБОТОДАТЕЛЯ си, за да оцелее. Ниското заплащане си е чист геноцид над хората, направо Хитлер пасти да яде.

 2. 2020.01.17 | 18:10

  Проблемът не е, че е яла ориз. Оризът е много питателна храна. Проблемът е, че е яла по няколко хапки на ден :(

  1. 2020.01.19 | 14:08

   Ами всъщност е проблем, че е консумирала само ориз. Той по никакъв начин не може да осигури всички нужни на тялото хранителни вещества. Заболяването се нарича квашиоркор - потърсете в Интернет какво представлява точно.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет