Десетки хиляди протестират в Хонконг

  • 08 декември 2019 13:25

  • 347
  • 0
Десетки хиляди протестират в Хонконг
© Gettyimages (архив)

Хиляди излязоха по улиците на Хонконг днес, за да се включат в протестното шествие, предаде Асошиейтед прес.

Скандирайки "Борба за свобода" и "Подкрепете Хонконг", протестиращите образуваха огромна жива верига, виеща се из целия търговски район на залива Козуей. Демонстранти изпълваха тесните улички с викове "Революцията на нашето време", отекващи между високите кули. Мнозина бяха с вдигнати пет пръста като израз на петте искания, включващи демократични избори за лидер и парламент на Хонконг.

Китай: Ще отстояваме твърдо единството на страната

ТАСС съобщи за десетки хиляди жители на Хонконг, събрали се днес следобед (местно време) в оживения търговско-развлекателен район в залива Козуей, за да присъстват на най-големия антиправителствен митинг през последните седмици. Властите разрешиха това събитие да се проведе по случай Деня на правата на човека, който се отбелязва на 10 декември в съответствие с резолюцията на Общото събрание на ООН.

По-рано днес полицията арестува 11 души на възраст между 20 и 63 години и конфискува оръжия, сред които военни ножове, пиратки, полуавтоматичен 9-милимитров пистолет "Глок" и над сто патрона. Това е първото изземване на боен пистолет за шестте месеца на протести, отбелязват ТАСС и Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини