Проучват останките от опожарения замък на японския остров Окинава

  • 01 ноември 2019 18:30

  • 356
  • 1
Проучват останките от опожарения замък на японския остров Окинава
© Gettyimages

Следователи от полицията и противопожарните служби проучваха днес развалините от замъка Шури на японския остров Окинава, изгорял снощи при пожар, предаде Асошиейтед прес.

Замъкът, който е в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, е един от символите на местната култура и историята на борбите на острова.

Пламъците са унищожили трите главни зали и четири околни постройки. На пожарникарите са били необходими 11 часа, за да потушат огъня.

Днес над 130 следователи започнаха да проучват мястото на произшествието. По първоначални данни пожарът е започнал към 2,30 ч. сутринта в централната част на комплекса. Среднощният час и конструкцията - голяма главна зала от дърво, свързана чрез коридори с другите зали - са вероятната причина за бързото разпространяване на огъня.

Замъкът Шури датира от периода на царството Рюкю (1429-1879). Опожарен през Втората световна война, той е възстановен почти изцяло през 1992 г. по случай 20-годишнината от края на продължилата 27 години американска окупация на Окинава.

Доскоро историци и други експерти продължаваха възстановителните работи.

Последвайте канала на

БТА
356 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ганьо

2019.11.01 | 20:59

1

Ши намерят на Туронага мандарините !!!!

Добави коментар

Водещи новини