Борисов: За България е приоритет привличането на корейски инвестиции

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна с президента на Република Корея Мун Дже-ин. Премиерът изрази задоволство от ползотворния политически диалог, постигнат при настоящото му официално посещение в Сеул.

,,Сега нашата задача е на основата на изграденото политическо доверие да изпълним със съдържание и конкретни практически резултати двустранното сътрудничество'', изтъкна премиерът Борисов.

По време на разговора в Президентския дворец българският министър-председател отбеляза, че за страната ни е приоритет привличането на корейски инвестиции и разширяването на българския износ за Република Корея. Премиерът Борисов заяви, че разчитаме на съдействието на президента Мун и ръководеното от него правителство за насърчаване на корейския бизнес да обърне поглед към България. Борисов акцентира върху конкурентните предимства на българската икономика, като много добър бизнес климат, ниско данъчно облагане, квалифицирана работна сила и достъп до обширния пазар на ЕС.

По отношение на ситуацията на Корейския полуостров министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви, че българската позиция е последователна и категорична и е в подкрепа на намирането на мирен изход по дипломатически път.

,,България оценява високо водещата роля на Република Корея и Вашите лични усилия, господин президент, за постигане на напредък в междукорейския диалог и за намаляване на напрежението на Корейския полуостров'', добави премиерът Борисов. Българският министър-председател изрази надежда, че дипломатическите усилия за постигане на устойчив мир и стабилност на Корейския полуостров ще продължат.

,,За първи път министър-председател на България посещава Корея, откакто установихме дипломатически отношения през 1990 г. Визитата ви има голямо значение, тъй като догодина ще отбележим 30-годишнина на двустранните ни nотношения'', обърна се към премиера Борисов президентът на Република Корея Мун Дже-ин.

Корейският президент заяви, че България е лидер на Балканските страни, благодарение на отличното ръководство на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Мун Дже-ин отбеляза също постигнатия икономически растеж на страната ни сред държавите членки на ЕС, както и високата оценка за проведеното Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

,,Двете страни имаме голям потенциал да разширяваме практическото сътрудничество в областта на търговията, инвестициите, енергетиката, отбранителната промишленост'', акцентира президентът на Република Корея и приветства проведените разговори по време на посещението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Мун Дже-ин изтъкна, че стокообменът между двете страни нараства и пое ангажимент да рекламира България, защото тя привлича корейските компании с добри условия за бизнес и ниското данъчно облагане.

По време на разговора от корейска страна бе предложено сътрудничество в ИТ сектора, тъй като са чували колко добри са българските специалисти. Президентът Мун Дже-ин заяви още, че трябва да има по-тясно партньорство в туризма, защото корейските туристи в България се увеличават, а самият той е впечатлен от Несебър.

В края на срещата българският министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г посочи, че откакто е премиер прави посещения само там, където може да се свърши работа и да се стигне до реални резултати.

Коментари

 1. 2019.09.28 | 22:30

  Тея корейци имали по-изтънчен хумор от ингилизите! Присъдиха му награда от институт по чуждестранни езици... Ташаци на рояци! Той български не може да говори правилно...

 2. 2019.09.28 | 22:21

  Беше и при Путин! Уж за 3 дена, ама се върна на втория с подвита опашка...Свърши я като кучето на нивата!

 3. 2019.09.27 | 09:09

  Ama molq vi se. Samo kajete dori na nigeriicite kakvi zaplati se davat na lvalificiranata rabotna raka v BG i 6te potekat reki ot investiciiiii. Dori i ot Somaliq 6te potekat rek8. Siguren sam 4e i v Somaliq min zaplata e po-golqma.

 4. 2019.09.27 | 08:53

  Като знаят каква е корупция и мизерия лекинко ще ни заобиколят я в Румъния Гърция или лошата Турция

 5. 2019.09.27 | 08:52

  Този е СИКаджия, което значи, че в директен текст пита „Колко ще е моето?” Германците като чуят това бягат надалеч. Пример с ФолкВаген и преди с немския купувач на Балкан преди Гад Дзееви. (Костов/Краус)-

 6. 2019.09.27 | 08:42

  Е да , де ти и в Германия отиде само заради ползу роду за завода на Фолксваген , а те хората те прецениха и избраха Турция. Толкова ще има и Корейски инвестиции.

 7. 2019.09.27 | 08:33

  успяха да пробутат тиквеса Кристалина Георгиева за шеф на Международния валутен фонд, за това помилваха австралийския убиец, за да се подмажат на англо-саксонците.

 8. 2019.09.27 | 08:29

  синя мутра ли е - трепи Вместо да се фръцка из страната и чужбина Тиквата да беше обърнал внимание на протестите из цялата страна, само кy.pвите още не са обявили национална стачка след 30г. "по сините стъпки" с "умните и красивите".

 9. 2019.09.27 | 08:27

  СДСвиньо Банкянска. Корея е и Северната, скотовъдите я разделиха по 38-ми паралел с демилитаризирана зона, в която се стреля без предупреждение. Целият свят запалиха в граждански войни, но нищо, Виетнам им иба маменцето погромаджийско и се обедини, бате Кими ще направи същото, янките не смеят да пръднат от страх, след водородната бомба на бате Кими.

 10. 2019.09.27 | 08:24

  Какъв колос , каква осанка на изтърбушен бидон , каква представителност , какъв стремителен полет на мисълта и взор отправен в светлото бъдеще. Хвала!

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет