Кралят на Тайланд ще бъде освободен от някои поземлени данъци

  • 28 юли 2019 20:40

  • 624
  • 0
Кралят на Тайланд ще бъде освободен от някои поземлени данъци
© Getty Images

Кралят на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн или Рама Десети ще бъде освободен от плащането на данъци върху някои от имотите му, предаде Ройтерс, като се позова на правителствено съобщение. Новината бе съобщена днес, когато кралят отбелязва 67-и рожден ден.

Службата за имущество на короната, която управлява многомилиардните холдинги на тайландската монархия и контролира огромни земи в Банкок, бе поставена под директен контрол на краля през 2017 г. Тогава бе решено, че тя ще започне да плаща поземлени данъци, от които беше освободена до тогава. Но днес стана ясно, че някои от кралските земи и учреждения ще бъдат освободени от данъци съгласно нов закон, публикуван в Кралския вестник. От освобождаването ще се ползват земи и учреждения, които са използвани в държавните дела, кралските дела или използвани от агенции под разпореждането на краля. Имотите, използвани за други дела от краля или от членове на кралското семейство, за обществени интереси или използвани като религиозни места, също ще бъдат освободени от данъци. Онези, които не попадат в гореспоменатите описания, ще бъдат освободени частично, като данъци няма да се плащат за онези части, които са използвани за нестопански цели.

Службата за имущество на короната има право на собственост върху 6560 хектара земи в Тайланд, има 40 000 договора за отдаване под наем, включително 17 000 - в Банкок. Кралят на Тайланд е смятан за най-богатия монарх в света. Сп. "Бизнес инсайдър" оцени личното му богатство на над 30 милиарда долара през миналата година.

А днес пък по повод рождения ден на монарха фризьор от Банкок реши да го зарадва със специални прически на клиентите. Той бръсне главите им така, че да се образува надписът "Да живее кралят".

Последвайте канала на

БТА
624 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини