До 20 години режимът в Северна Корея може да рухне

След 20 години режимът на севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, може и да го няма, и то не поради външни действия или бунт, а поради вътрешни промени, свързани с новите поколения.

Това твърди цитиран от АФП бивш севернокорейски висш дипломат, избягал в чужбина. "Смятам, че 10 години е твърде кратко време, за да падне режимът, но не вярвам Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, да може да се задържи още 20 години", каза пред медии в Токио бившият заместник-посланик на Северна Корея във Великобритания Тхе Йон-хо. "Ако живея още 20 или 30 години, мисля, че тогава ще мога да се върна в страната си", изрази надежда Тхе, напуснал дипломатическия пост с риск за живота си през август 2016 г.

Тогава той бяга от Северна Корея със семейството си, а Пхенян го обявява за престъпник. Дезертьорството на дипломати от ранга на Тхе Йон-хо е нещо извънредно рядко, отбелязва АФП. "Не смятам, че в скоро време може да избухне народен бунт или да бъде предприето каквото и да било военно начинание за свалянето на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, но очаквам повече от обновяването на поколението. Близкото обкръжение на Ким е на възраст между 60 и 80 години и промяната може да настъпи, когато тези ветерани си отидат. Когато тези генерали се пенсионират и на власт дойдат днешните 30-, 40- или 50-годишни хора, не съм убеден, че те ще продължават да споделят идеологията на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,. Дори съм сигурен, че ще му кажат "довиждане", заяви бившият дипломат.

Тхе каза също, че не вярва на публикациите в печата, че севернокорейски висши представители са били екзекутирани след неуспеха на втората среща на върха между Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, и американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския във Виетнам през февруари. Според него по-вероятно е те да са били осъдени на по няколко месеца трудов лагер далеч от столицата. "Ако Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, прехвърли изцяло отговорността за неуспеха върху другите, би съсипал авторитета си като ръководител, и той много добре знае това", подчерта Тхе.

Коментари

  1. 2019.06.20 | 22:02

    Този бивш дипломат явно не знае как и по какъв рет и начин функционира комунистическата Държавна машина,както и неините кукловоди от комунисти от чужбина.Илй пък сладко Ви ДЕЗЕНФОРМИРА,в качеството си на активиран спящ агент на Северна Корея,което е много вероятно да е така,клкото и да не Ви се вврва,че Е така.Тези неща са трудни за разбиране,затова и лъжите много помагат да е така.

  2. 2019.06.20 | 18:57

    до 20 години може и помен да няма от педераския съюз

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет