Тръмп изказа съболезнования на японския народ за жертвите от нападението с нож край Токио

  • 28 май 2019 07:19

  • 511
  • 0
Тръмп изказа съболезнования на японския народ за жертвите от нападението с нож край Токио
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския изрази солидарност с Япония и изказа съболезнования за жертвите от нападението с нож тази сутрин на автобусна спирка недалеч от Токио, предаде Франс прес.

"Всички американци са редом с японския народ и скърбят за жертвите и техните семейства", каза Тръмп, който бе на японския хеликоптероносач "Кага", в пристанището Йокосука, в последния ден от държавното си посещение в Япония.

"От името на първата дама и от мое име изказвам нашето съчувствие и отправям молитви за тях", добави Тръмп. Той поздрави японските военни с американския поздрав "Честит Ден на възпоменанието" - в който в САЩ почитат паметта на падналите в бой. Заедно с президента на "Кага" бяха първата дама Мелания ТръмпМелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил и японският премиер Шиндзо Абе със съпругата си. Тръмп благодари за честта да се срещне с новия японски император и императрицата, а Абе говори за силния съюз между САЩ и Япония. Фактът че сме заедно на този кораб, е доказателство за здравината на този съюз, каза японският премиер, цитиран от АП.

След като напуснаха "Кага", президентът Тръмп и съпругата му отлетяха с хеликоптер към американския боен кораб "Уосп", закотвен в база недалеч от Йокосука.

БТА
511 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини