Католическите литургии в Шри Ланка бяха отменени за втора поредна седмица

  • 02 май 2019 12:17

  • 103
  • 0
Католическите литургии в Шри Ланка бяха отменени за втора поредна седмица
© Gettyimages

Католическите литургии в столицата на Шри Ланка бяха отменени за втори пореден уикенд, след като правителството предупреди, че е възможно свързаната с "Ислямска държава" група, организирала нападенията по време на католическия Великден, да извърши нови атентати, предаде Асошиейтед прес.

Говорител на диоцеза на Коломбо заяви, че кардинал Малкълм Ранджит е отменил всички неделни служби в столицата от съображения за сигурност.

Миналата седмица бяха затворени всички католически църкви в Шри Ланка, а на мюсюлманите беше наредено да си останат по домовете за петъчните молитви. Вместо обичайната неделна литургия кардиналът произнесе в резиденцията си проповед, на която присъстваха свещеници и шриланкийски лидери. Проповедта му беше излъчена по телевизията.

При бомбените атентати на 21 април са загинали 257 души, предаде Франс прес, позовавайки се на нови данни, съобщени от властите. Те признават, че е възможно цифрата да продължи да се променя.
По-рано беше съобщено, че загиналите са 253. Нарастването на цифрата се дължи на смъртта на пострадали, които бяха приети в болница. 496 ранени бяха приети в болница след атентата. 47 все още не са изписани, а 12 от тях се нуждаят от интензивни грижи.

Властите на Шри Ланка съобщиха, че сред загиналите има най-малко 42 чужденци. Други чужденци са обявени за изчезнали и може да се намират сред неидентифицираните тела в моргата в Коломбо, според изявление на министерството на външните работи, публикувано в понеделник вечерта.

Последвайте канала на

Novini.bg
103 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини