Индийски войници твърдят, че са намерили следи от Йети в Хималаите

  • 30 април 2019 14:31

  • 3104
  • 2
Индийски войници твърдят, че са намерили следи от Йети в Хималаите
© Gettyimages

От векове хората търсят доказателства за съществуването на митичното същество Йети. Войници от армията на Индия са поредните, които твърдят, че са попаднали на следите на легендарния получовек, разпространявайки в "Туитър" кадри от стъпките на предполагаемото създание.

,,За първи път планинска експедиция от армията на Индия се натъкна на загадъчни стъпки на митичния звяр Йети'', написаха от военното министерство.

Според направени изчисления стъпките са с мерки 81 на 38 сантиметра и са били забелязани на 9-и април в района на връх Макалу.

Веднага след публикацията на въпросното съобщение мнозина от потребителите на социалните мрежи обвиниха индийските военни, че пропагандират теория, която отдавна е развенчана и отречена от научните среди. Други реагираха с хумор на новината, създавайки хаштаг Йети.

От военното министерство на Индия не споделиха повече информация относно спорната им "находка" в Хималаите, нито пожелаха да откликнат на журналистическия интерес, който породи публикацията им.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3104 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gogo

2019.04.30 | 18:20

2

tiq ne znaqt moje da sa bili izvanzemnite

Посказка от братска Аляска

2019.04.30 | 16:04

1

Подлият Йети стъпвал в една линия, като манекенка по подиум. Намерете едно човекоподобно, освен споменатите, което да оставя такива следи и веднага ще му стисна ръката.

Добави коментар

Водещи новини