Пакистан: Индия подготвя нова агресия

Индия подготвя нова "агресия" срещу Пакистан, планирана между 16 и 20 април, заяви днес пакистанският министър на външните работи Шах Махмуд Куреши, цитиран от Франс прес.

Двете страни извършиха през февруари първите въздушни боеве от десетилетия насам, припомня агенцията. Според министъра Исламабад разполага с достоверна информация, че Индия е съставила нов план, който в момента да доразработва. По думите му има вероятност да бъде извършена нова агресия срещу Пакистан между 16 и 20 април. Информацията е била предадена преди два дни на посланиците в Пакистан на страните постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН.

Делхи отдавна обвинява Исламабад, че дава убежище на терористи на своя територия, които я използват като база за нападенията си срещу Индия. През март Пакистан извърши арести на екстремисти в страната. При все това пакистанското правителство така и не успява да убеди индийската страна в добрата си воля, отбелязва АФП, припомняйки, че такива арести са ставали и в миналото, но без особен ефект.

Планинската област Кашмир в Хималаите с преобладаващо мюсюлманско население е основната ябълка на раздора между Индия и Пакистан. След края на британската колонизация през 1947 година и разделянето на двете страни те воюваха два пъти за тази територия.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет