Доналд Тръмп: Определени са датата и мястото на втората ми среща с Ким Чен-ун

  • 31 януари 2019 20:59

  • 571
  • 0
Доналд Тръмп: Определени са датата и мястото на втората ми среща с Ким Чен-ун
© Getty (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския съобщи, че са определени датата и мястото за втората му среща на върха с лидера на Северна Корея Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, но не даде подробности, а каза, че ще бъдат обявени следващата седмица, предаде Ройтерс.

Вчера държавният секретар Майк Помпейо заяви, че изпраща екип да подготви срещата на върха, която ще се състои в Азия в края на февруари.

Предишната среща между Тръмп и Ким се състоя през юни в Сингапур и беше първата между действащ президент на САЩ и севернокорейски лидер. На нея Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, пое ангажимент да работи за премахване на ядрените оръжия на Корейския полуостров, но още не е предприел конкретни стъпки в тази насока според Вашингтон.

Специалният пратеник на САЩ за Северна Корея Стивън Бигън ще посети Сеул на 3 февруари, за да се срещне със специалния представител на южнокорейското външно министерство по въпросите на мира и сигурността на Корейския полуостров, съобщи Държавният департамент. Бигън ще се срещне също със севернокорейския си колега, за да обсъдят бъдещите стъпки за постигането на нашата цел - окончателна и изцяло проверяема денуклеаризация на Северна Корея, се посочва в изявление на пресслужбата на Белия дом. Ще бъдат обсъдени също стъпките за постигане на напредък по всички ангажименти, поети от Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, на срещата им на върха в Сингапур през юни м.г.

Последвайте канала на

БТА
571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини