Ким Чен-ун нахрани севернокорейски ученици за рождения си ден

  • 08 януари 2019 09:16

  • 960
  • 2
Ким Чен-ун нахрани севернокорейски ученици за рождения си ден
© Getty (архив)

На учениците в Пхенян бяха раздадени лакомства като подарък по случай рождения ден на държавния лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, предаде кореспондент на ТАСС от севернокорейската столица.

Комплектът включва сладкарски изделия, произведени в КНДР - бонбони драже, желирани резанки, вафли, бисквити, дъвки и карамелизирани бонбони. Всеки ученик в страната е получил по един килограм сладки подаръци, уточнява агенцията. Рожденият ден на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, - председател на Държавния съвет, не се отбелязва официално. Във всички местни календари 8 януари е обозначен като обикновен делничен ден. Нито официалната информационна агенция КЦТА (Корейска централна телеграфна агенция ), нито вестниците и телевизията не споменават за рождения ден на висшия ръководител. Всички жители на страната обаче знаят с какво е свързана днешната дата. Връчвайки подаръците на своите ученици, севернокорейските учители посочват, че този жест на специално внимание се прави по повод рождения ден на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,.

Рождените дати на двамата предишни държавни лидери Ким Ир-сен и Ким Чен-ир са сред най-големите празници в страната, съпроводени са с пищни тържества - 15 април, когато през 1912 г. е роден основателят на народната република Ким Ир-сен, се отбелязва като "Ден на слънцето". Ким Чен-ир е роден на 16 февруари 1942 г. и в КНДР този празник носи името "Ден на ярката звезда".

Новината бе разпространена малко след като лидерът на азиатската комунистическа страна пристигна в Китай.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
960 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЕВРОАТЛАНТИК

2019.01.08 | 09:28

1

Британската кралица не прави такива неща никога.

2019.01.09 | 20:23

2

Това са единствените лакомства през годината, които хапват северно корейчетата. Но така повече ще оценят и боготворят Слънцето- Ким.

Добави коментар

Водещи новини