Бурята Пабук в Тайланд утихна, след като взе четири жертви

  • 06 януари 2019 09:15

  • 778
  • 0
Бурята Пабук в Тайланд утихна, след като взе четири жертви
© Getty Images/Guliver

Бурята Пабук, взела най-малко четири жертви, беше понижена от тропическа депресия на система от ниско налягане и утихна по-малко от два дни след като връхлетя Южен Тайланд, съобщи днес тайландската метеорологична служба, цитирана от ДПА.

Три от смъртните случаи бяха в провинция Наон си Тамарат - най-тежко засегнатия от бурята регион, където бяха разрушени поне 60 къщи. Другият смъртен случай беше в провинция Патани, съобщи "Банкок пост".
Очаква се проливните дъждове и поривистият вятър да продължат в някои части на Южен Тайланд.

Туристическите центрове Пукет и Краби останаха до голяма степен незасегнати. Снощи тайландските военноморски сили върнаха обратно в Пукет стотици туристи, които бяха евакуирани като предпазна мярка.

На прочутия остров Ко Самуи имаше кратко спиране на тока в петък. Същия ден и летището му беше затворено, но вчера то заработи отново.

Пабук първоначално беше тропическа буря, но вчера отслабна до депресия. Тайландските власти отначало се опасяваха, че това може да е най-голямата буря от десетилетия, но в крайна сметка тя не предизвика чак такъв хаос, какъвто се прогнозираше.

БТА
778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини