Ким Чен-ун с предупреждение към САЩ

  • 01 януари 2019 08:19

  • 8221
  • 4
Ким Чен-ун с предупреждение към САЩ
© Getty Images (Архив)

Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, каза, че решимостта му за пълна денуклеаризация остава непроменена, но може да се наложи да потърси "нов път", ако САЩ продължат да искат едностранни действия от КНДР, предаде Ройтерс.

Ким заяви в новогодишно обръщение, че ще има по-бърз напредък към денуклеаризация, ако САЩ предприемат съответни действия.

Той каза, че е готов отново да се срещне с американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския по всяко време, за да бъдат постигнати резултати, които международната общност би приветствала.

По думите му обаче Северна Корея не би имала "друг избор, освен да потърси нов път, за да защити своя суверенитет", ако САЩ "погрешно преценят търпението на нейния народ, насила й наложат нещо и упражняват санкции и натиск, без да спазват обещание, което са дали пред целия свят".

Ким призова Южна Корея да спре съвместните военни учения със САЩ и каза, че на Корейския полуостров не трябва да бъдат разполагани стратегически военни активи.

Изявлението му вероятно ще засили нарастващия скептицизъм за това дали КНДР възнамерява да се откаже от програмата си за ядрени оръжия.

На среща през юни Ким и Тръмп обещаха да работят за денуклеаризация и да изградят "траен и стабилен" мирен режим, но оттогава не е постигнат особен напредък, а сателитни снимки показват продължаваща дейност в ядрени и ракетни обекти в Северна Корея.

Последвайте канала на

БТА
8221 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Защо ли с Тръмп преговаря?

2019.01.04 | 01:58

4

Доларииии, доларииии,много долариии. Ким Чен Ун обръща взор към свободен пазар и икономика от китайски тип. За целта се изисква това,което още великият Мао Дзе Дун направи,а именно домуслук и търговийка със САЩ. Има една държава,която даваше заеми на всички участници в 1вата и 2-рата световна война. Същата тази държава възстанови Западна Европа след 2рата световна. Пак тази държава приобщи към свободният свят посткомунистическа фалирала източна Европа. Тази държава е САЩ. А тъпите и страхливи роби бугарски да си плюят колкото искат,и да си бленуват за пияните мужици и ватници с москвичи и лади.

Милен

2019.01.01 | 11:16

2

САЩ до сега няма режим който не са успели да свалят освен този в Северна Корея.
Може би защото достъпа до страната е силно ограничен.

bava

2019.01.02 | 11:48

3

както изглежда,северна корея сама се поставя в позиция да е удобна на САЩ.Така че е въпрос на много малко време да станат лакеи на чичо Сам.

Нуклеарко Атомович

2019.01.01 | 10:42

1

Толкоз то

Добави коментар

Водещи новини