Ким Чен-ун с писмо до южнокорейския президент, иска да се срещат по-често

  • 30 декември 2018 11:15

  • 1014
  • 3
Ким Чен-ун с писмо до южнокорейския президент, иска да се срещат по-често
© Getty Images/Guliver (архив)

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, е изпратил писмо до южнокорейския си колега Мун Дже-ин, в което казва, че иска двамата да се срещат по-често през следващата година, за да задълбочават мирния процес и да постигнат целта си за денуклеаризация на Корейския полуостров, предадоха Ройтерс, ТАСС и Асошиейтед прес, цитирайки съобщение от канцеларията на Мун. 

Ким поднася също извиненията си, че не е успял да посети Сеул през изминалата година, както двамата се бяха уговорили при третата си среща през септември в Пхенян, но изразява "силното си желание" да направи това в бъдеще.

2018 г. бе белязана от немислим досега процес на затопляне на отношенията между двете корейски държави и от три срещи на техните лидери. Още при първата си среща през април двамата подписаха съвместна декларация за мир, просперитет и обединение на Корейския полуостров. След това двете страни решиха да съединят автомобилните и железопътните си мрежи и набелязаха още редица практически стъпки за нормализация на отношенията. 

Ким проведе и историческа среща на върха с президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в Сингапур през юни, но последвалите разговори за денуклеаризация навлязоха в задънена улица заради искането на Северна Корея преди това да бъдат отменени американските санкции, отбелязва АП, цитирана от БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1014 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2018.12.30 | 12:09

1

Харесало му е на де,белия ко,мунистически пло,ндер на Запад!

Гост

2018.12.30 | 14:28

3

И кое ми е тролското бе, червен боклук! Кое не е вярно е в моjто твърдение, че на убиеца от северна Корея му е харесъл Запада! Hоди да го питаш като не вярваш, червена мършо!

КУРВЕНСКИ ТРОЛ

2018.12.30 | 13:12

2

модератора е МЪРША .

Добави коментар

Водещи новини