Илиан Тодоров води китайски туристи в Софийска област

  • 11 декември 2018 15:42

  • 525
  • 1
Илиан Тодоров води китайски туристи в Софийска област
© Пресцентър

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с Чен Ксяопинг – заместник-генерален директор на туризма в провинция Дзянси. Тодоров презентира туристическите възможности, които Софийска област предлага на китайските туристи от провинция Дзянси. На срещата присъстваха най-големите туристически оператори на 45 милионната провинция.

Областният управител запозна домакините с възможностите за СПА туризъм в общините Долна Баня и Костенец, за ски туризъм в курорта „Боровец“, както и с възможностите за ловен туризъм в областта. Тодоров акцентира и върху възможностите за културно-исторически туризъм в община Костинброд и архитектурния резерват – община Копривщица. По време на срещата бяха представени и възможностите за голф и рекреационен туризъм в община Правец.

Тодоров припомни, че най-високият връх в България и на Балканския полуостров, връх „Мусала“ се намира в Софийска област и би бил притегателно място за китайските туристи. Областният управител подчерта, че Софийска област притежава изключителни възможности в сферата на селския туризъм. Двете страни се споразумяха през 2019 година представители на най-големите туристически фирми в провинция Дзянси да посетят Софийска област и на място да се запознаят с отличните възможности, които областта предоставя на многобройните китайски туристи.

Владимир Василев
525 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.12.11 | 16:19

1

продажник

Добави коментар

Водещи новини