Двете Кореи започнаха да проучват възможностите за свързване на железопътните си мрежи

  • 30 ноември 2018 07:37

  • 670
  • 0
Двете Кореи започнаха да проучват възможностите за свързване на железопътните си мрежи
© Getty Images

Северна и Южна Корея започнаха да проучват възможностите за свързване на железопътните си мрежи, съобщи Франс прес.

Това е една от целите, обявени от южнокорейския президент Мун Дже-ин и севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, които дадоха тази година началото на историческо сближаване между двете страни.

За целта за Северна Корея потегли влак с южнокорейски инженери и представители на властите. На телевизионни кадри се вижда червено-бяло-синият влак на южнокорейската гара Дорасан, намираща се в западната част на полуострова, непосредствено до Демилитаризираната зона, разделяща двете Кореи.

В него има 26 южнокорейци, главно железопътни инженери, 55 тона гориво и генератор. Влакът е с шест вагона, включително спален вагон, вагон, пригоден за офис, и вагон с вода за къпане и за пране.

Щом композицията пресече границата, шестте вагона ще бъдат скачени със севернокорейски влак, а южнокорейският локомотив ще се върне в Южна Корея.

Южнокорейците и колегите им от Севера ще потеглят след това на 18-дневно пътуване, за да инспектират две линии с обща дължина 2600 км.

Последвайте канала на

БТА
670 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини