Интерпол поиска информация от Китай за шефа си

  • 06 октомври 2018 16:49

  • 2769
  • 1
Интерпол поиска информация от Китай за шефа си
© gettyimages

От Интерпол са поискали от властите в Китай да предоставят официална информация за ръководителя на международната полицейска организация Мън Хунвей, съобщава Асошиейтед прес.

В изявление на Интерпол се посочва: "Интерпол поиска чрез официални канали разяснение от властите в Китай относно статута на президента на Интерпол Мън Хунвей. Генералният секретариат на Интерпол очаква с нетърпение официалния отговор на китайските власти за адресиране на опасенията, свързани с физическото и здравословното състояние на президента".

По-рано медии в Хонконг съобщиха, че Хунвей е обект на разследване в Китай и той е разпитван в следствен арест.

Предполага се, че Мън Хунвей, който същевременно е заместник-министър на обществената сигурност на Китай, е отведен за разпит, веднага щом е кацнал в Китай преди седмица. Съпругата на шефа на Интерпол го обяви за изчезнал във Франция, където понастоящем живее семейството. Съпругата и децата на Хунвей са били поставени под специална защита от френската полиция, след като съпругата е получила заплахи по телефона и през социалните мрежи. От шефа на Интерпол няма "ни вест, ни кост" от 25 септември, когато е летял от Франция за Китай.

Мая Йорданова
2769 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мда

2018.10.06 | 17:16

1
Щом е от Интерпол, значи има за какво да го бият

Добави коментар

Водещи новини