Ким Чен-ун: Хранете войниците ни по-добре

  • 25 юли 2018 16:11

  • 3574
  • 2
Ким Чен-ун: Хранете войниците ни по-добре
© Getty (архив)

Нашите войници трябва да бъдат хранени по-добре, каза лидерът на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, предаде ТАСС.

Водачът на азиатската комунистическа държава посети предприятие, произвеждащо продукти за въоръжените сили на Северна Корея. "Производственият план трябва да се изпълнява и преизпълнява. Храните трябва да стават и по-качествени, и по-вкусни", призова той.

Визитата на върховния главнокомандващ на въоръжените сили на КНДР е свързана с миналогодишно бягство на войник от армията му в Южна Корея. Човекът разказа, че причина за неговата постъпка е била лошата храна.

Според различни източници личният състав на севернокорейската армия е около 1,2 млн. души. Менюто на военните включва най-вече ориз, царевица, соеви продукти и кимчи (традиционно за Корейския полуостров кисело зеле).

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3574 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
опорна то4ка

2018.07.25 | 16:33

1
А Кремъл кога ще нахрани руската войска?! Кога!! И там е само буламач

2018.07.25 | 17:06

2
Не че ми пука как Кремъл храни руските войски (при тях по-скоро стои въпросът как ги пои), но ти изглежда си служил там и си наясно по въпроса. Или просто пишеш глупости за да се намираш на работа и си компетентен по всяка тема.

Добави коментар

Водещи новини