Индонезийски затворници са плащали подкупи, за да се сдобият с луксозни килии

  • 23 юли 2018 21:31

  • 16008
  • 0
Индонезийски затворници са плащали подкупи, за да се сдобият с луксозни килии
© Pixabay

Затворници в затвор в индонезийския град Бандунг, югоизточно от Джакарта, са подкупвали хора от персонала и ръководни кадри, за да се сдобият с ремонтирани килии и с модерно оборудване в тях, предаде Франс прес, като се позова на местните власти.

Служители на затвора са получавали подкупи от затворници между 200 и 5000 милиона рупии (12 000 и 30 000 евро) в замяна на ремонт на техните килии. След ремонта килиите са били оборудвани с бани с душ с топла вода, с хладилници, машини за кафе, микровълнови печки, скъпи телевизори, климатици и стереоуредби.

Петима души са задържани в хода на разследването, като сред тях е и директорът на затвора. За трети път се случва нещо подобно в този затвор.

Генералният директор на дирекцията за затворите Шри Пугух Утами поиска извинение от сънародниците си заради случилото се.

В затвора в Бандунг излежават присъди бивши високопоставени служители и бизнесмени, осъдени за корупция, както и извършители на други престъпления, допълва ДПА.

Публична тайна е, че в Индонезия богати и влиятелни затворници успяват да си купуват освен луксозни вещи, така възможност да излизат за известно време от затвора.

Последвайте канала на

БТА
16008 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини