Южна Корея спира с ученията по гражданска защита за тази година

  • 10 юли 2018 10:54

  • 1556
  • 0
Южна Корея спира с ученията по гражданска защита за тази година
© gettyimages (архив)

Южна Корея отмени летните учения по гражданска защита, предназначени за подготовка в случай на нападение от Северна Корея, предаде БТА, цитирайки АП.

Взетото днес решение "да бъдат отменени временно" ученията за цивилни бе очаквано, след като САЩ и Южна Корея преустановиха ежегодните си военни учения след срещата на върха между президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,. Министърът на вътрешните работи и сигурността Ким Боо-кьом изтъкна като причина неотдавнашните промени в "отношенията между Севера и Юга и други ситуации, свързани със сигурността". Той добави, че правителството и армията ще създадат догодина нова програма за гражданска защита, която ще подготвя хората как да действат при природни бедствия и терористични атаки в допълнение към военни нападения. Ким каза на пресконференция, на която бе и министърът на националната отбрана Сон Йон-моо, че правителството е твърдо решено да държи населението подготвено за извънредни ситуации.

Ученията започнаха през 1969 г., година след неуспешния опит на севернокорейски командоси да убият тогавашния южнокорейски диктатор Пак Чжон-хи. Те се провеждаха през август и съвпадаха по време с американско-южнокорейските военни учения. Въпреки че Южна Корея има близо 19 000 убежища за евакуация, предимно в станции на метрото и паркинги, проучванията показват, че повечето хора не знаят кое е най-близкото убежище до дома им.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1556 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини